Villsvinjakt

For at vi skal kunne få en bærekraftig Villsvinstamme i Norge er vi nødt til å fore , fore og fore. Per i dag er det en del villsvin i Østfold, og det jaktes allerede hardt på de. Om det er jegere som jakter på de håper jeg at de ikke gjør på samme måte som veldig mange Nordmenn gjør når de kommer over til Sverige for å jakte. Nemmelig å skyte den største grisen i flokken. Det blir i så fall som å skyte seg selv i foten.

Jeg forstår selvsagt at man har lyst til å jakte på gris om det finnes gris i området der man har jakt. Men dersom man ønkser å kunne fortsette å jakte gris i mange år fremover må man tenke seg om før man skyter ut produktive dyr. Jeg skjønner at det uansett vil ta veldig lang tid før vi ser de første villsvina her i Vestfold, men jeg håper virkelig at de kommer hit også med tid og stunder. I Vestfold har vi masse eiketrær, masse granskog og masse jordbruk, med andre ord en veldig bra biotop for villsvin. Hvem vet.. Kanskje noen tar med seg noen livdyr over hit og slipper de ut i skogen. Om de blir sluppet ut på rett plass så de får tid på seg til å danne en stamme har vi også kanskje snart mulighet til å sette opp en åteplass i nærmiljøet.

Inntil videre får jeg bare fortsette og jakte i Sverige og dele mine erfaringer med dere her inne på jaktbloggen. Om det er noen som har noen spørsmål så kontakt meg gjerne.

Kommenter fritt

Skriv Svar.