Dueprosjekt – Prøvd meg på duejakt for første gang!!

Jeg har vært heldig å bli kjent med noen veldig ålreite gutter som har tilgang på duejakt. Og har derfor den siste tiden brukt en del tid på å lese meg opp, prøve meg frem på duejakt. Det er ikke like enkelt som jeg hadde forestilt meg, så jeg tenkte dele min erfaringer her på bloggen.

Jeg hadde 12 FUD duer og 6 FUD kråker fra før av, men tenkte det var litt lite så jeg tok en tur innom magasinet i Drammen og kjøpte opp de 19 skalla de hadde. Etter første forsøk fant vi ut at det var noe som ikke stemte, siden det eneste som kom den dagen var kråker. 

Vi hadde satt oss på et gressjorde der vi trodde det ville være bra, men det var helt klart ikke noe særlig trekk der. 

Dagen etter var vi ute på ettermiddagen i et tresket jorde, men da satt vi feil i forhold til vinden. Siden vi satt i skogkanten skal vinden komme bakfra og ikke rett i ansiktet som vi nå gjorde. Ingen duer på den turen heller. Hva gjør vi da, jo vi går hjem og leser oss opp litt. Kjøper et par små duekaruseller, og tre duesvuppere. Kjøper også noen woblere til å feste skallene med for å få de til å virke litt levende. Deretter setter vi opp alt dette i et v-mønster med svuppere i midten lengst frem. Det begynner å se bedre ut, men duene trekker ikke over her lenger. Så vi må ta en rekogniseringspause. Kommer tilbake med fler erfaringer så fort vi får til noe.. 

 


Kommenter fritt

Skriv Svar.