Vellykket smygjakt på Bushbuck

Frokosten står klar klokken 06:30 og jeg har akkurat satt meg ved bordet da Marius kommer inn og sier «Get your rifle — there is a huge ram standing down by the river». Jeg er ikke sen om å få hentet geværet, tatt på meg mitt gopro hero kamera, grabbet tak i skytestokken og sette igang med å smyge oss ned fra lodgen mot elven. Når vi kommer inn på 175 meter setter jeg meg ned med skytestokken, får et godt anlegg, puster riktig og tenker «legg den litt høyt siden det er 175 meter». Skviser avtrekkeren og pjuffff. Bushbukken hopper opp, tryner med begge bogene bak på ryggen og spinner over en sandslette med hode først ned i bakken. Jeg er 100% sikker på at dette var et godt skudd og at dyret ligger 30 meter unna skuddplassen. Vi tusler videre nedover, og når vi kommer et stykke ned får vi se en bushbuck som står inne i en tette 50 meter unna der jeg akkurat skøyt. Både Marius og jeg mener at dette ikke kan være samme dyr, og at det er geita vi har sett som gjør at det er flere bukker i området.
Vel nede ser vi tydelig renna bukken har laget når den spant over sandsletta, men vi finner ikke en eneste dråpe blod. Vi henter hunden, men den finner heller ikke noe. Jeg sjekker området der vi så «den andre» bukken stå urørlig i 5 minutter. Og der finner jeg en liten dråpe blod på noen blader. That’s it.!! Etter tre-fire timer med søk, må vi desverre avskrive denne bukken som skadet og for min del tapt. DAMN!!
Jeg bestemmer meg for at jeg allikevel skal fortsette etter en bushbuck, for det var en av de prioriterte på listen. Så vi fortsetter denne dagen med å jakte bushbuck, og jeg får til slutt skutt en på fem meters hold etter at vi så den på 1 kilometers avstand og smøg oss inn på den. Fantastisk spennende!! Og jeg fikk alt på film, siden jeg hadde på meg hodekamera :-)

DSC_0071

Ønsker du mer informasjon om denne jakten besøk www.drommejakt.no


Kommenter fritt

Skriv Svar.