Burchell’s Sebra

Første dagen i Eastern Cape var det Sebrajakt på menyen. Sebraen jaktet vi i et terreng der det var såkalt «Dangerous Game», det vil i dette tilfellet si Bøffel og Nesehorn. Vi kjørte opp på en høyde i terrenget, parkerte bilen og begynte å speide utover åskammene på motsatt side med kikkert. Etter at vi hadde flyttet oss et par tre hundre meter oppover i terrenget fikk vi øye på en liten flokk sebra ca 750 meter unna som stod i skyggen under noen trær. Nå galt det først og fremst å komme seg nærmere for å kunne studere flokken, og se om det var noen skytbare dyr der. Jeg hadde som vanlig bestemt meg for at det ble aktuellt å felle noe annet en hanndyr på reisen.

Når vi kom inn på ca 150 meter fikk vi sett nærmere på flokken, men det var vanskelig å se om det fanns en hingst blandt dem, siden gresset var såpass høyd der de stod. Etter noen minutter med speiding fikk flokke nvær av oss og begynnte å bevege seg inn i en tette på andre siden av en åskam.

Under flukten kunne vi se at det var en flott hingst blandt dem og vi endret taktikk. Nå sendte vi et mar mann opp på høyden fra motsatt side i håp om at de skulle skremme flokken mot oss igjen. Og det gjorde de, men desverre litt for langt unna.

Vi bestemte oss etter dette for å ta lunch, og satte oss i bilen for å kjøre ned mot dagens leirplass. Og da skjedde det som altid skjer når man er på vei tilbake. En ny flokk med sebraer står å gresser 5-6 hundre meter oppe i skråningen på venstre side av veien. Vi parkerer bak noen beskyttende trær og setter igang med å smyge oss inn på flokken. Her er det også en flott hingst, og vi kommer oss inn på 230 meter, før jeg setter opp min stoney point bipod, knepper børsa på plass, trekker pusten dypt noen ganger, finner det riktige dyret i kikkerten, får klarsignal av guiden og skviser avtrekkeren sakte inn. Pjufff. Hjerteskudd!!

Sebraen danser litt polka for uss før den deiser i bakken og blir liggende, min PH får hele sekvensen på film. (Legger ut filmen når den er ferdig redigert.)

2013-05-02 23.17.36

Ønsker du mer informasjon om denne jakten besøk www.drommejakt.no


Kommenter fritt

Skriv Svar.