Bushpig i Sør-Afrika.

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra Sør-Afrika og den desidert beste jakten så langt i livet. Grunnen til at jeg syns det var så bra denne gangen, var nok for at terrenget var mer utfordrende en hva jeg har opplevd i Afrika før. Det gjorde at det var mulig å smyge seg nært inn på dyrene, og dermed at jakten ble usedvanlig spennende. En annen grunn var nok Lodgen vi bodde på. Det var en helt fantastisk lodge som lå på en høyde i terrenget med utsikt over Fish River. Der kunne jeg sitte på verandaen og speide med kikkerten i timesvis. Jeg kommer til å skrive en del om denne turen i tiden fremover.

Jeg skøyt en ny sebra, en bushpig, to bushbuck, en Dåhjort og et vortesvin. Hadde også en fantastisk jakt på en Impala som jeg desverre bommet på.

Bushpig var helt nytt for meg og det forundret meg at det var såpass likt vårt eget Villsvin i oppførsel og væremåte. Vi jaktet bushpig på åteplass om natten akkurat som med villsvin her hjemme. Den største forksjellen var måten de etablerte åteplassen på, og at galten gikk sammen med sugge og kultinger. Ellers var det ingen store forskjeller.

Jeg skøyt denne bushpig galten andre natten.

DSC_0067

Den kom sammen med sugge og kultinger ca 10 minutter etter at vi hadde slått oss til ro i tårnet. Så vi var nok relativt heldige med den. Dette er en stor bushpig galte. Måten å identifisere galten på er å se på utveksten oppe på neseryggen. Det er kun galten som har disse. Utveksten kommer av at overtennenes bakdel vokser rundt og opp under huden.

Under kan dere se en bushpig skalle

2013-04-25 15.11.132013-04-25 15.11.20

 

Her er filmen fra pulsar nattkikerten.

Ønsker du mer informasjon om denne jakten besøk www.drommejakt.no


Kommenter fritt

Skriv Svar.