Bikkja til jaktidioten er en jaktidiot!

Har nå kommet hjem fra en flott helg nede på Torpet. Begynnte fredag morgen klokken 09:00 med å vurdere om det var verdt å prøve bikkja siden gradestokken sto på 18 minus. Jeg var klar jeg, og bikkja også. Når det derimot kom til mine Svenske venner var det bare bonden selv som hadde noe tru på at det kom til å bli noe jakt i dag. Alle de andre hadde klart sagt fra om at de ikke kommer dersom det blir mer en 15 minus. Litt knapt med en mann på post og en med bikkje, men skamme seg den som gir opp før man har prøvd.

Etter ca 2 minutter var det full los inne i ei grantette og jeg gikk ned mot veien for å danne post nr 2. Etter en stund kommer bikkja losende over veien ca 100 meter nedenfor meg. Jeg hadde ikke sett noe dyr komme der så jeg måtte ned for å sjekke hva det var hun gikk på. Og det var ikke det jeg hadde ønsket meg. Der var helt ferske spor etter en 80-90 kilos gris gitt! Da var det ikke lett å være hundeier en stund. Grisen må ha sprunget over før jeg rakk å komme ned på posten.

Jeg fikk henne inn igjen etter et par timers tid, og håpet i mitt innerste  at dette var å ble et engangstilfelle. Men den gang ei. Søndag morgen samme sak. Hunden på gris inne i tetta. Helt utrolig at hun ikke ble tatt, siden jeg hørte på det skiftene målet hennes at hun hadde nærkontakt flere ganger. Heldigvis ga hun opp etter en stund, og fant seg et rådyr i stedenfor. Det var jammen meg deilig når jeg fikk høre at hun hadde kommet over den ene posten med et rådyr. Synd bare at rådyret ikke datt denne gangen.

Har nå mistet bikkja inne i hodet mitt så mange ganger at jeg vel må kunne si at jeg har slått meg til ro med at det er veldig store muligheter for at det kommer til å skje en gang.

Photo: Troya er klar for dåhjortjakt

TAGS: 

Kommenter fritt

Skriv Svar.