Velykket Første jakttur

Da har vi vært nede på de første jaktene på terrenget. Helgen 10-12 August stakk Knut og Christian ned på en korthelg for å jakte. De hadde med seg en tilhenger med nye møbler til hytta, som absolutt var på sin plass. Nå er soffaen så god at det nesten føles som hjemme. Gutta fikset dører, og hang opp vinsj, men det ble desverre ikke noe gris. Det var kanskje litt i tidligste laget å dra ned for å jakte, siden vi ikke hadde fått på tepper i tårna. Det ble nok litt vell lytt der de satt “inne i ei tromme”.

Helgen etter var det undertegnedes tur til å reise ned med et par kamerater som ikke inngår i jaktlaget. Og her kommer en liten oppsummering fra den turen.

Onsdag. Odd kom ned i 20:00 tiden, fikk pakket ut av bilen og gikk rett og satte seg på “hämma”. Så i kikkerten at det lå vel mye mais på åteplassen, og mistet derfor den klassiske “trua”. Gikk derfor av post ca 22:30 på grunn av at den forbaskede nye soffan fristet litt i overkant mye.

Torsdag: Sto opp på morgenen i 08:00 tiden, fikk meg en kopp kaffe og litt frokost, før jeg begynnte på runden. Hadde med meg tepper og hyller som jeg ville få satt opp før kameratene skulle komme utpå ettermiddagen. Teppene passet perfekt, og hyllene ble skrudd opp underluken for å fungere som et lite bord. Det er veldig kjekkt å kunne legge fra seg ting på, samt lene seg på når den beryktede “tresmaken” setter inn for fullt.

049

Når dette var gjort dro jeg tilbake til hytta for å sjekke alle kameraene. Det ble vanskelig å analysere bildene siden flere av kameraene ikke hadde fått nye batterier, og hadde derfor sluttet å ta bilder for over en uke siden. Det kom derimot klart frem at det hadde vært gris på “hämma” ca en time etter at jeg gikk av post kvelden før. Så den posten var rimelig bankers for kvelden. Joar kom ned i 17:00 tiden og Alexander ringte å sa at han nok ikke var fremme før ca klokken 21:00. I og med at både Joar og jeg ville ut å sette oss før 21:00 mått Alexander få instruksjoner om hvordan han fant hämma tårnet i og med at det ligger i nærheten av hytta.

Jeg satt på høyhuset og Joar satt på sjøn. Vi to så ikkeno gris denne kvelden, men jeg skøyt en grevling. Når jeg kom tilbake til hytta i 02:00 tiden hadde derimot Alex akkurat skutt to små brungriser på hämma. Så det ble en pangstart på gutten. !! Han var dermed den første som skøyt gris på Galtefeber Jaktlags marker.

055

Fredag: Siden vi ikke la oss før ca kl 06:00 på morgenen, ble klokken 10:30 før vi var igang på denne deilige dag. Etter en kjapp frokost og en kanne kaffe satte Alex og Joar igang med å sette opp luftepiper på tårna, mens Odd dro til Tjällmo for å henge grisene i kjølerom, for deretter å stikke innom Motala og kjøpe isolasjon på Byggmax..

060064066 072073070

067

Etter at pipene var påmontert og et tårn var isolert, var det ut på post igjen. Denne gangen satt Alex på Strømgata mens Joar forble på Sjøn og Odd forble på Høyhuset. På vei ut på post så Alex en Gaupe som satt innerst på en jordetarm. Det forklarer nok at det er lite rådyr å se.

Denne kvelden var det Odd sin tur til å skyte gris. Det kom en flokk ut på høyhuset i 01:00 tiden og etter å ha studert flokken nøye i ca 20 minutter datt det en gylte på ca 30 kg slaktevekt. Joar fikk gris frem ca kl 02:00 på sjøn, men ble oppdaget av en knirkete stol. Alex skøyt en i tilegg en grevling på strømgata.

Første gris skutt av en av jaktlagets medlemmer.

075

Lørdag: Står opp i 11 tiden til skikkelig drittvær. Så planen om å isolere de to siste tårna ble fort skrinlagt. Vi ble derfor enige om at vi skulle sette på luker på tårna, fikse bommen, sette opp rulletønne og klargjøre alle kameraene. Når dette var gjort var klokken 18:00 og vi tok oss litt middag før det var ut på ny økt. Joar satte seg på strømgata, Alex på høyhuset og Odd på Sjøn. Det ble ikke noe gris på noen denne natten, men Joar skøyt en grevling.

080 082

Neste tur skal vi alle fire medlemmene ned samtidlig. Så det blir spennende!!


Kommenter fritt

Skriv Svar.