Pipe til jakttårn

Nå skal vi ned til terrenget for å sette piper på jakttårna. Ikke for at vi har tenkt til å fyre i de, men for å få vittringen lengre opp i luften. Tårnet vil da fungere på samme måte som en peis. Luften kommer inn i luken og forsvinner opp i pipen. Vi bruker seks meter lange fleksible pvc rør a 160mm. Røret fester vi høyt oppe i et grantre som står ved siden av tårnet.

En forutsetning vil være at tårna er relativt tette, og det kommer de til å bli. Dette har jeg gode erfaringer med fra tidligere terreng. Det var først etter jeg sat opp et pipetårn jeg begynnte å skyte gris den gangen. Grunnen til at vi gjør det samme denne gangen er at vi har lagt merke til at grisene noen ganger kommer bakfra, og vil da helt sikkert få vær av oss dersom vi ikke iverksetter tiltak.

På gamle terrenget hadde jeg gris som gikk rundt tårnet og snuste ivrig for å sjekke om det var noen i tårnet uten å merke meg der jeg satt og holdt pusten. For meg var det et godt bevis på at dette faktisk fungerer.

Her er en tegning der jeg prøver å illustrere hva jeg mener, samt et bilde som viser tårnet som ga meg inspirasjon til å prøve dette første gang.

towerchimny 

TAGS:  ,

Kommenter fritt

Skriv Svar.