Jakte i Sverige?

Jeg får en god del henvendelser fra folk som lurer på hva de må huske på og ha på stell når de skal over til Sverige for å jakte.

For dette trenger man å vite tre ting.

1. Man må skaffe seg svensk jaktkort. Dette gjør man ved å betale en avgift på 300 svenske kroner. Det kan gjøres her. Er du usikker på hva du må gjøre er det bare å lese instruksjonene.Jaktåret varer fra 1. juli til 1.juli.

2. Man må registrere (deklarera) våpen før man drar over grensen hos Svenska Tullvärket. Dette gjør man over internett og det fungerer kun med Internet explorer. Man må ha med seg utskrift av registreringen (deklarationen) når man reiser over grensen med våpenet tilfelle man blir sjekket. Man må også huske å avregistrere våpenet på samme nettsted i løpet av 10 dager etter at man kommer tilbake til Norge. Link til Svenska tullvärket der man gjør dette.

3. Dersom du skal ha med deg kjøtt hjem til Norge har du rett til å ta med deg 75 kilo viltkjøtt per år. Dette skal tolles inn ved grensen og koster ca 7 kr per kilo.

SKITT JAKT!!

Vil du være med meg  på villsvinjakt i Sverige? Se her

image


Kommenter fritt

Skriv Svar.