Bushpig.

Bushpig, Potamochoerus larvatus, er medlem av grisefamilien og bor i skogen og langs frodige elvebredder i Øst-og sørlige Afrika. Trolig finnes introduserte populasjoner også på Madagaskar og på øygruppen Komorene. Bushpig er hovedsakelig nattaktive. Det er flere underarter.
En voksen bushpig kan nå ca 66-100 cm skulderhøyde og veie fra 55-150 kg. Deres farge varierer fra rødbrun til mørkebrun, og blir mørkere med alderen. Begge kjønn har en lysere manke som bust når dyret blir opphisset. Den øvre deler av ansiktet og ørene er også lysere i fargen. Deres skarpe støttenner er ganske korte og iøynefallende. I motsetning til vortesvin vil bushpigs løpe med halen ned. Hannene er normalt større enn hunnene.
Bushpig er nært knyttet til Red River Hog, Potamochoerus porcus, som den også kan krysses med. Bushpig utmerker seg med sine mindre fargerike tegninger, hår og størrelse.

image
Bushpigs er ganske sosiale dyr og finnes i flokker på inntil 12 medlemmer. En typisk gruppe vil bestå av en dominant hann og en dominant hunn, mens andre hunner og yngel står for resten. Kull på tre til fire unge blir født om sommeren, etter en drektighetstid på ca fire måneder. Bushpigs kan være svært aggressive, spesielt når de har små.

De er altetende og deres kosthold kan omfatte røtter, avlinger eller kadaver, så vel som nyfødte lam. De grynter mykt mens de beiter, og lager en lang, resonant knurrende lyd som en alarm.
Fordelt over et bredt spekter, oppstår bushpig fra Etiopia og Somalia til det østlige og sørlige DR Kongo og sørover til Cape og KwaZulu-Natal-provinsen i Sør-Afrika. I tilegg til Madagaskar og øygruppen Komorene. Det er ikke kjent hvor den nådde disse øyene, men det var sannsynligvis tatt dit av mennesker, eventuelt etter en periode med domestisering

TAGS: 

Kommenter fritt

Skriv Svar.