Det gigantiske skogsvinet (Giant forest Hog).

Rånene kan bli opp til på 2,1 meter i lengde og 1,1 meter i høyde, og kan veie så mye som 275 kilo. Suggene er mindre enn hannene, og de ??østlige underarter er større enn H. m. rimator av Sentral Afrika og H. m. ivoriensis av Vest-Afrika. Det gigantiske skogsvinet har langt hår på kroppen, selv om disse har en tendens til å bli slitt når dyrene blir eldre. De er for det meste svart i fargen på overflaten, men hårene nærmest huden på dyret har en dyp oransje farge. Dens ører er store og spisse, og støttenner er proporsjonalt mindre enn på vortesvin, men større enn på bushpig. Likevel kan støttenner av en råne nå en lengde på 35 centimeter.

image

Det gigantiske skogsvinet hog forekommer i Vest-og Sentral-Afrika, hvor de i stor grad er begrenset til Guinea og Kongo’s skoger. De forekommer også mer lokalt i det fuktige høylandet på Rwenzori fjellene, og så langt øst som Mount Kenya og det etiopiske høylandet. De er hovedsakelig funnet i skog og på gressletter, men kan også ses på skogkledde savanner og subalpine habitater i høyder opp til 3800 meter. De er ikke i stand til å takle lav luftfuktighet eller langvarig eksponering for sol, som resulterer i at de er borte fra tørre områder og habitater blottet for tett dekke.

image

Det gigantiske skogsvinet er i hovedsak en planteeter, men også åtseleter. Det er vanligvis betraktet som et nattdyr, men i kalde perioder er det mer vanlig å se i dagslys, og det har vært foreslått det er døgnvariasjoner i regioner som er beskyttet mot mennesker. De lever i flokker på opp til tjue dyr bestående av hunner og deres avkom, men vanligvis også inkludert en enkelt gammel råne.  Sugger forlater flokken før fødselen og returnerer med grisungene ca en uke etter fødselen. Alle medlemmene av flokken beskytter grisungene, og de kan patte fra alle suggene i flokken.
Som alle raser av Afrika sør for Sahara har det gigantiske skogsvinet ikke blitt temmet, men det er lett temmet og har blitt ansett å ha potensial for domestisering. Men i vill tilstand er det gigantiske skogsvinet mer fryktet enn Red River Hog og bushpig (de to medlemmene av slekten Potamochoerus), der råner noen ganger angriper uten forvarsel, muligens for å beskytte flokken.

De er også kjent for å drive flekkete hyener unna skrotter og kamper blandt råner resulterer ofte i dødsfall for en av deltakerne i striden.

image

Vill du jakte på et slikt svin er det bare å kontakte meg.

.


Kommenter fritt

Skriv Svar.