Elgku banket opp og pisset på jeger

image

Den erfarne jegeren Bjørn Engen og datteren Kristine gikk sammen med elghunden Dennis da jaktleder Bjørn Kåre Forbord satte i gang drevet.

—Vi gikk i tett skog. Plutselig så vi ei elgku med kalv bare fem meter unna. Dennis stilte seg mellom og delvis under kua og kalven. Jeg ropte på hunden som kom med den sinte elgkua etter seg. Jeg fikk nærmest adrenalinsjokk og kauket som en stukket gris. Hunden fikk seg en kakk før kua vendte seg mot pappa. Han sprang unna og prøvde å skjerme seg ved ei furu. Men elgen meiet pappa ned. Hun sto over ham og sparket og stanga. Jeg sprang til og slo elgen i baken. Til slutt gikk den litt unna. Men først tissa elgkua på pappa, forteller Kristine Engen til Namdalavisas nettutgave.

Hun var våpenløs, og elgen trampet farens børse så grundig ned i myra at den var ubrukelig etterpå. Da overfallet sto på, var hun sikker på at faren ville bli drept. Jegeren selv er glad han kom levende unna.  

—Jeg har jaktet elg over 30 år. Dette er noe en kan lese om og høre. Men du tror aldri det skal skje med deg selv. Dette var dramatisk, forteller Bjørn Engen.

Hendelsen fant sted like ved Sætervatnet på Tøttdal i Namdalseid kommune onsdag formiddag. Egentlig skulle jegeren også hatt med seg Kristines to år gamle sønn i meis på ryggen, men til all lykke ble barnebarnet værende hjemme.

Jaktleder Bjørn Kåre Forbord har gitt Engen ordre om ikke å vaske klærne før jakta neste år.

-Elgpisset han fikk på seg, lukter så ille at det helt sikkert tiltrekker seg en masse elgokser, sier Forbord. 


Kommenter fritt

Skriv Svar.