Gyttorp Cold IR viltkamera

1-8-2011 020

Jeg har skaffet meg et nytt viltkamera som jeg bare må skrive litt om, siden det er så ufattelig bra. Jeg har prøvd mange forskjellige modeller i løpet av de siste årene og endelig har jeg funnet et kamera som gjør akkurat det jeg vil at det skal gjøre.

Det er en rekke veldig positive ting med dette kamera som jeg ikke har sett hos andre konkurerende kameraer. Det første jeg kan nevne er dette med Cold IR. Cold IR betyr at ir lampen ikke gir fra seg noe synlig lys i det hele tatt. På andre IR kamera vil du tydelig se at lampen lyser rødt når det slår seg på og det vil i sin tur noen ganger skremme dyrene. I allefall de største galtene.

Når det gjelder instillingsmenyene er det veldig intuitivt og enkelt. I stedet for at du må gå inn i en meny og trykke OK hundre ganger og pil hit og dit er det fysiske knapper som gjelder for de viktigste instillingene som hvor mange bilder du skal ta, eller om du skal ta film, samt hvilken oppløsning du skal ha på bildene. Dett er noe alle vil skjønne med det samme.

1-8-2011 019

I tilegg til dette er opphengningstroppen elastisk, slik at det veldig raskt og enkelt kan kneppes på rundt et tre. Det er også et hull som man kan tre en vaier gjennom for å låse fast kamera.

1-8-2011 023

Batteritiden er veldig god og bildekvaliteten er bra nok i massevis både på dagtid og på natten. Kamera tar 8 AA batterier, og det holder til godt over 3000 bilder. Det aller beste er at man kan stille inn kamera til å bare ta bilder mellom gitte klokkeslett. Dette er veldig bra dersom du er mest intressert i å ta bilder av spesielle typer dyr som for eksempel gris, som stort sett er aktiv på natten. Jeg har ofte fått mine kameraer fylt opp av fuglebilder på dagtid slik at batteriet ikke har vart mer en i overkant av en uke. (Veldig irriterende.)

Prisen på ca 2800 SEK er helt grei for et slikt kvalitetskamera. Du får kjøpt kamera hos Kärragården

1-8-2011 024

TAGS:  ,

Kommenter fritt

Skriv Svar.