Double på rødrev!

I kveld satte jeg meg oppe på kanten av en høyde med utsikt utover en strømgate i håp om at det skulle komme frem en bukk. Etter en times tid, uten tegn til liv, gikk jeg lei og bestemte meg for å smyge langs jordekantene i stedet. Når jeg nærmet meg et jorde som ligger helt syd i terrenget fikk jeg øye på to dyr som hoppet og spratt. En kjapp titt i kikkerten viste at det var to revevalper som var ute på nyslått jorde og letet etter mus. Jeg smøg meg frem til kanten der det fremdeles var uslått bygg jeg kunne gjemme meg bak. Når jeg kom frem dit fikk jeg se at revene var ca 300 meter nede og langt utenfor skuddhold. Jeg satte meg da i stilling, satte opp skytestokken og tok frem fuglefløyta, som helt klart vekkte interesse. Med det samme jeg startet å fløyte stoppet begge to opp og kom rett mot meg.

Når de var ca 100 meter fra meg svingte de plutselig inn mot den delen av byggåkeren som ikke var slått og jeg bjeffet for å få de til å stoppe. Den bakerste reven stoppet i et par sekunder og BANG!! Der lå den. Den andre reven klarte å komme seg inn i byggåkeren før jeg fikk skutt den. Jeg hentet reven og bestemte meg for å bli sittende i tilfelle det skulle komme en bukk nå som klokken nærmet seg 21:30 og skumringen var igang. Etter ca 15 minutter kommer broren ut av byggåkeren igjen og stopper rett forran meg på 92 meters hold. BANG! Der lå den og. Så da ble det ingen bukk i kveld, men jeg reddet mange kommende bukker til neste år Smile

012015

TAGS:  , ,

Kommenter fritt

Skriv Svar.