Årets første bukk

I år har jeg jobbet hardt for å få nedlagt den første bukken. Jeg kom akkurat hjem fra Sverige der jeg har jaktet bukk i tre intensive dager. Som vanlig var det masse småbukker som selvsagt fikk gå, men til slutt klarte jeg å liste meg inn på en som var hvert å skyte.

Jeg satte klokken på 03:15, og når den ruvende musikken begynnte å skråle ut av iphonen hoppet frisk og rask opp av sengen med et bredt smil på leppene. Kom meg frem til kanten av et jorde og stod tolmodig der å ventet, til det begynnte å lysne i 04:30 tiden. Etter et par grundige sveip med kikkerten begynnte jeg å smyge meg sakte men sikkert langs jordekanten mot en liten haug som ligger ca 400 meter unna. Vel fremme på haugen satte jeg meg ned og tog frem min lokkefløyte fra Claus Demmel. Det tok ikke mer en tre fire pip i fløyta før det dukket opp en geit på andre siden av jordet. Jeg ventet derfor med å blåse mer for å se om geita kunne ha med seg en bukk, og det hadde hun.

Etter ca fem minutter dukket det opp en bukk i skogkanten og jeg opp med kikkerten. Litt vanskelig å se detaljer, men jeg kunne i allefall se at spirene gikk langt over ørene. Jeg bestemte meg da for å skyte den. Ventet til bukken hadde kommet seg et par meter in på jordet og BANG. Der lå den på 135 meters avstand.

Dette var årets første, men jeg håper det kan komme fler, jeg har fremdeles ikke skutt noe her hjemme, og om en ukes tid skal jeg på en blandet villsvin/bukkejakt i skåne.

Rådyrbukk

TAGS: 

Kommenter fritt

Skriv Svar.