Foxpro elektronisk lokk

foxpro 010For noen år siden var jeg på bjørnejakt i Canada, og der kom jeg i kontakt med en elektronisk lokk som skulle vise seg å være utrolig effektiv. Jeg skøyt min bjørn allerede andre jaktdag og hadde derfor flere dager igjen av turen, som naturlig nokk måtte fylles med noe. Jeg fikk sammen med en kamerat låne både ATV og foxpro elektronisk lokk med fjernkontroll. Denne lokken hadde 32 forskjellige lyder og alle er overaskende naturtro. Vi testet lit tav hvert, men for det meste gikk det på “jack rabbit in distress”, som skulle vise seg å være utrolig effektiv på koyote. Vi testet også “fawn deer” og da fikk vi frem både ulv, svartbjørn og muledeer. En liten artig hendelse var når muledeer kollen kom nesten helt frem til lokken, som vi hadde satt på mute i noen minutter før vi satte igang igjen nesten tok baklengs salto. foxpro 004

Når jeg kom hjem til Norge igjen måtte jeg bare bestille en slik, jeg valgte de lokkelydene som fungerer her hjemme. Jeg har også lagt inn en del egne lyder, som for eksempel rådyr bukkebrøl, diverse rådyr pipelyder, hjortebrøl e.t.c.

Den største fordelen med denne lokken er at lyden ikke kommer fra den posisjon der du befinner deg. En annen fordel er at den erstatter alle fløytene du har (eller ikke har). Det negative er vel at fordelen blir litt for stor for jegeren (som noen mener ikke er fair play).

Koyote

Her er en av koyotene vi skøyt som et resultat av foxpro lokken.

 


Kommenter fritt

Skriv Svar.