Lokkejakt på rådyrbukk.

imageJeg er garantert ikke den mest erfarne lokkejegeren som finnes. Men jeg har vært ganske mye ute og lokket bukk de siste årene. Min erfaring er at det ikke er noe vits å høre på alskens instruksjoner om hvordan man bør lokke. Jeg har prøvd å følge diverse instruksjoner bøde fra instruksjonsvideo til bruttolo, brunst folka, Kristoffer Clausen og Claus Demmel. Jeg syntes at det funker bedre å gå rett på angstlyd hver gang. Jeg syntes det er veldig mange gode argumenter for ikke å gjøre det, men min erfaring tilsier at dette fungerer best, siden jeg stort sett aldrig har fått frem en bukk på kontaktlyd men får resultat av angstlyd veldig ofte. Og ja, det er ofte geita som kommer først, men det betyr som regel at bukken ikke er så veldig langt bak. Og noden ganger blir det brøleorkester fra geita, og det lokker i sin tur ofte til seg bukken også. Så fra denne jaktidioten er det angstlyd som er rådet.

Jeg mener også at å kjøre visse mønster I lokkingen bare er tull, det viktige er å holde dyrenes interesse oppe. Er det for lenge stille om gangen kan du risikere at dyret mister interessen og forsvinner før det har kommet frem og du har fått øye på det.

 

 

imageJeg har også prøvd meg frem med flere forskjellige fløyter, og har hatt omtrent samme resultat med alle sammen. Bruttolo fungerer fint og er veldig lett å bruke, nordic roe fungerer også veldig bra, men er litt vanskeligere å bruke, det samme gjelder for fløyta til Claus Demmel. imageDen eneste som ikke funker like bra er den lille trefløyta til Brunst Productions. Den funker fint når dyret er helt inne, men ikke å lokke de frem med. (Men det er jo faktisk slik de anbefaler å bruke den også.)


Kommenter fritt

Skriv Svar.