Ulv etablert seg i Kronoberg.

imageUlvetispen i Kronoberg’s Län I Sverige er fortsatt i det samme området som for en måned siden. Hun beveger seg i en trekant mellom Älmhult, Markaryd og Ljungby der jeg har hytte, og har nå tydeligvis etablert revir.

I følge ulveforsker Olof Liberg, kan hun få selskap av en hannulv allerede i år.
Ulven som har utvandret fra Norge til Sør-Sverige er utstyrt med sender og beveger seg i et område som er to mil bredt og fire mil langt, eller omtrent 80 000 hektar.

Dette er beklagelig for meg siden jeg nå få enda en potensiell fare for min hund Troya. Jeg har snart ingen plass jeg kan få slippe henne uten å måtte være livredd for at hun skal ende som ulvefòr.

imageMin strihårede Dachs Troya - Et potensiellt ulvemåltid.

På kartet til venstre har jeg markert området der ulvetispen angivelig har etablert sitt revir. Jeg har også pratet med flere personer som opplyser om at hun allerede har funnet seg en hannulv. Jeg hadde tidligere leid et terreng I Agunnaryd. Det later til å være midt I reviret. Jeg er veldig glad for at jeg ikke leier der mer for å si det sånn. Torpet mitt ligger helt I overkant av reviret (nor for Ljungby, og på andre siden av E4. Jeg tror derfor at jeg er skånet så langt. Heldigvis!!

TAGS: 

Kommenter fritt

Skriv Svar.