Vil la hjorten dø av sult!

image

 

I et åpent brev skriver Arnar Lyche i Landbruksselskapet Landbruk Nordvest at hjortestammen er kunstig stor fordi bønder legger ut mat til dem vinterstid. Dette har stimulert til en økt bestand, skriver NRK.

Landbrukseksperter mener at hjortene bør sulte i hjel.

— Vinteren er flaskehalsen for dyra. Når de får ekstra for blir det lagt ut et grunnlag for at bestanden kan bli større. Fôret fungerer også som en magnet på hjorten i området, sier Lyche.

Han mener løsningen er å ikke gi ut mat til dyra.

Vi må redusere stammen, og da må vi la naturen ordne opp selv. Vi er ikke her for å være herre over alt i naturen, mener han.

Landbruk Nordvest mener det finnes mellom 50.000 og 60.000 hjort bare i Møre og Romsdal. I fjor ble det felt litt over 11.000, men dette er ikke nok til å holde bestanden nede.

Skyt flere

Men ikke alle mener det er rett å la dyrene sulte i hjel. Gårdeier Fredrik Fredrickson er en av gårdbrukerne som mener det blir feil. Bare i vinter har an lagt ut 50 rundballer til hjorten i området.

Han vedgår at den kan være plagsomt med mye hjort rundt husene, men at det finnes bedre metoder for å holde styr på bestanden.

— Har vi muligheten til å hjelpe de, må vi det. Jegere må få lov til å skyte flere kalver slik at de slipper å lide. Det er bedre å ta dem enn de voksne dyrene, som har det som skal til for å overleve vinteren, sier han.

Sakset fra Nationen.no


Kommenter fritt

Skriv Svar.