Rådyr drept av hund.

image

Politiet fikk fredag morgen melding om at en hund jaget et rådyr i Horten.

Det var ikke noe pent syn, sier lensmann Tom Jakobsen om rådyret som ble drept av hunder. (Viltnevnden/Jan Erik Lie)

image

– Vi fikk melding om at en mellomstor sort og brun hund jaget et rådyr i området mellom Langgrunn og Rørestrand Camping, opplyser operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt til tb.no.

Politiet rykket ut til området, men så verken hund eller skadet rådyr. Viltnemda er orientert om saken.

I fjor vinter var det minst to tilfeller av rådyr som ble drept av hund i vårt område. Både på Smørberg og på Hvasser ble det funnet kadaver, i det siste tilfellet var rådyret revet i hjel av to løshunder. Saken ble anmeldt.

– Det var ikke noe pent syn. Det var blod i tråkksporene etter rådyret og mye blod der det ble revet ihjel, sa lensmannen på Tjøme til tb.no den gang.

Hard vinter for rådyr

I Østfold bes hundeeiere vise ekstra hensyn etter at hunder gjentatte ganger er observert løpende etter rådyr.

– Nå har rådyrene gått igjennom en ekstra hard vinter. De er så svake at de tåler veldig dårlig å bli jaktet på. For hundene er det lett å innhente dem, sier skogbrukssjef i Moss, Rygge og Råde, Bjørn Pettersen til Moss avis.


Han kjenner til mer en ti tilfeller i løpet av denne vinteren der rådyr har blitt jaget av løse hunder. Jakten ender ofte med at rådyrene blir kritisk skadet og i verste fall må de avlives. Så sent som sist helg måtte et skadet rådyr på Jeløya bøte med livet. Nå ber han innstendig hundeeiere om å holde  hundene i bånd, særlig når de ferdes i skogen og i skiløyper.

Sakset fra Gjengangeren.no

TAGS:  ,

Kommenter fritt

Skriv Svar.