Handle i nettbutikker fra USA

I dag kommer noen tips om hvordan man kan handle på nettet fra USA og spare store pengebeløp. De butikkene jeg har handlet mest fra er Basspro, Cabelas og eBay.

En ting som er viktig å tenke på er at det alltid tilkommer frakt og moms på varene man bestiller. For å få ned fraktkostnaden benytter jeg meg av et firma som heter JetCarrier. JetCarrier fungerer på følgende måte:

1. Du registrerer deg gratis og får en Amerikansk adresse.

2. Du kjøper varen(e) og registrerer din nye amerikanske adresse som din egen.

3. Du går inn på din konto hos JetCarrier og registrerer at det er varer på vei, samtidig som du laster opp kvitteringen fra kjøpet. (Dette for at JetCarrier skal kunne beregne moms).

4. Du velger fraktmetode fly eller skip. (Skip er mye billigere, men tar lenger tid.)

5. Når varen er kommet hjem til deg får du en regning fra JetCarrier på frakt+moms.

Et tips er å kontakte nettbutikken og be de pakke varen i en så liten eske som mulig før de sender den ut. JetCarrier beregner pris basert på vekt og volum. Dersom du har en lett vare i en stor eske vil det allikevel bli ganske dyrt.

Et annet tips er å handle mye på en gang og sende det med skip. (Eventuellt gå sammen en gjeng å bestille samtidig). Når du sender med skip kan du sende relativt store pakker uten at det blir noe særlig dyrere enn om du sender en liten pakke.

Et eksempel på et veldig godt kjøp med dagens dollarkurs er den suverene tofoten Stoney Point som jeg har skrevet om tidligere. I Norge koster den 800 kr og på Basspro koster den samme 49 dollar (280 kr). (Ca. en tredjedel av prisen)!

image


Kommenter fritt

Skriv Svar.