Lokkejakt på rådyr (2008)

For noen år siden ville jeg prøve meg på lokkejakt på rådyr. Jeg gikk derfor til innkjøp av en bruttolo, og tok med meg kameraet ut i skogen for å se om jeg klarte å lokke inn noen bukker jeg kunne få på film. Dette var i midten av juli, og jeg hadde ikke sett instruksjonsfilmer på hvordan denne lokken skulle brukes. Det ble for det meste bare å trykke fløyta helt i bunn. I dag vet jeg at dette gir en såkalt angstlåt. Eneste jeg gjorde litt annerledes er ar jeg trykker puten halveis ned lydløst før jeg fortsetter med full styrke.. Dette kan kanskje være grunnen til at det var så effektivt. Kanskje det da blir angstlåt fra kid.

I dag har jeg en elektronisk lokk jeg prøvde i Canada og sener kjøpte i USA. (Ekstremt effektiv på all type lokkejakt). Den har jeg lagt inn alle rådyr lokkelyder på inklusive bukkebøl. Legger ut en post om denne senere.

TAGS:  ,

Kommenter fritt

Skriv Svar.