Drivjakt på villsvin i Tunisia fikk en alvorlig avslutning.

Ni svenske jegere ble angrepet i hovedstaden Tunis søndag ettermiddag. Mennene ble trolig tatt for å være militssoldater ettersom de bar gevær.

tunisia

Turistene havnet søndag ettermiddag i en dramatisk situasjon, da de ble tatt for å være leiemordere.
– Det var slag og spark, sier Erik Eckhardt fra selskapet Svenska jaktresor til Aftonbladet.
– Hvor skadet ble dere?, spør Aftonbladets reporter i Tunisia.
– Alle ble skadet, men ingen fikk livstruende skader. Det var slag og spark, så de har ømme ledd og brillene ble ødelagt, sier reiselederen, som selv unnslapp angrepet.

Uroen i Tunisia startet i desember da en 26 år gammel akademiker satte fyr på seg selv fordi han ble nektet å selge grønnsaker.
Selvmordet utløste et opprør mot president Ben Ali, som ble tvunget på flukt etter 23 år i posisjon.

Reddet
Ifølge lederen for reisegruppen ble svenskene reddet av soldater.
– Militæret reddet livet til guttene, sier Erik Eckhardt i selskapet Svenska jaktresor til nyhetsbyrået TT.
Grep inn
De i alt ni svenskene var i ferd med å bli banket opp av en folkemengde da soldater grep inn. I tillegg til å ha blitt mishandlet, ble de frastjålet lommebøkene sine, skriver NTB.
Det var først uklart hvem som sto bak angrepet, men etter hvert er det kommet fram at medlemmer av et borgervern trodde svenskene var militsmenn.
Svenskene har vært i Tunisia for å jakte på villsvin. De skulle reist tilbake til Sverige med et fly som ble innstilt og var derfor på vei tilbake til byen i drosje for å ta inn på et hotell. De lurer nå på om noen av drosjesjåførene som så svenskenes våpenvesker, kan ha varslet borgervernet.
Kom seg ut
Også et norsk jaktlag på tolv personer har opplevd uroen i
Tunisia på nært hold de siste dagene, men det kom seg søndag hjem til Norge.
– Det var tusenvis av mennesker utenfor flyplassen, folk som ville reise av gårde, men vi klarte å komme oss med flyet, forteller reiseleder Lars-Even Gangnæs til NTB.
Han uttalte i helgen at betjeningen på hotellet deres hadde jernrør og køller tilgjengelig for å kunne forsvare seg mot et angrep.
Kilde:VG Nett / Aftonbladet /NTB

TAGS:  ,

Kommenter fritt

Skriv Svar.