Å henge slakt til modning i kuldegrader.

Når man skal henge slakt til modning er det 40 døgngrader som gjelder. For dere som ikke vet hva det betyr vil det altså si at dersom det er 1 plussgrad i rommet der slaktet henger, skal det henge til modning i førti døgn. Er det derimot 2 grader i rommet, skal det kun henge i tyve døgn o.s.v.

Det er også veldig viktig at viltet ikke fryser. I det øyeblikket kjøttet fryser stopper modningsprosessen og kjøttet vil da ikke bli mørt. Nå på vinteren er dette et stort problem for meg, siden jeg ikke har noe plass inne der kjøttet kan henge til modning. Jeg har derimot løst dette med å varme opp teltgarasjen med en parafinbrenner. Jeg setter parafinbrenneren ca en meter fra der viltet henger og det vil dermed ikke fryse.

P1020699 P1020685


Kommenter fritt

Skriv Svar.