Villsvinprosjekt del 5 – Foringsautomat

Etter at jeg fikke bekreftet at grisene faktisk kommer til min nyetablerte åteplass gjentatte ganger er det på tide å sette opp en fast foringsautomat. Det finnes et antall slike automater på markedet og jeg har prøvd flere av de. Den første jeg prøvde var en fra Outdoors feeders (Quality automat 15 v).

qualitymajs

Denne er enkel og montere og benytter seg av 10 stk aa batterier. Har fungert helt perfekt for meg så langt.

En annen automat jeg har testet er American Hunter. Denne er billigere varianten fungere like godt etter min mening.

96437

Når det kommer til tønna man fyller mais i har jeg kjøpt noen tønner fra et firma i Moss og satt fast tre ben 2”4 på denne. Jeg har gjort det så enkelt som mulig. Skrudd fast fester i tønna og deretter bena i festene. Fant ut etter hvert at det var viktig å stive opp disse bena ved å slå på en gren mellom hver. (En av tønnene mine ble veltet av en gris i sommer :-(. )

P1020546

Foringsautomaten sees bakerst i bildet.

PICT0060

PICT0057


Kommenter fritt

Skriv Svar.