Bra med rådyrbukk i Horten

Jeg har den siste uken hatt mange timer oppe i bukketerenget jeg har fått tildelt i år. I går kveld fant jeg meg en kjempepost. Først kom geita. Satt og tittet på henne i en times tid der hun tuslet rundt og beitet på løvtrær. Etter en times tidhørte jeg det var noe som tuslet i skogen bak meg, og etter noen minutter kom det frem en flott bukk. bare ti meter fra meg på venstre side. Jeg satt og kikket på den i kikkerten og kunne tydelig inspisere geviret på den korte avstanden. Bukken hadde tykke baser og nesten sammenvokste rosenkranser. Ene siden var kun en lang spiss og andre siden like så men med en tagg som gikk rett bakover. Den hadde mye store perler og var mørk og blank. Dette er hva man i Sverige kaller en «mördarbock». Denne får gå om det ikke dukker opp noe bedre. Morro var det i allefall å få den på så nært hold. den var ca 5 meter fra meg på det minste. I kveld er det oppsett av stige på et par utvalgte plasser. Nå nærmer det seg veldig bukkepremiære.

Kommenter fritt

Skriv Svar.