Galten datt siste natt!

Jeg har akkurat kommet hjem fra 14 dagers jakt i Ljungby. Har masse å skrive om de fantastiske opplevelsene jag har hatt der nede denne gangen. Jeg er derimot litt i ivrigste laget for å kunne vente med det beste til slutt, derfor begynner jeg heller bakfra og legger ut bilder av galten som datt den aller siste natten. Ikke noe monster men helt grei.

Begynte kvelden med å jakte litt rev før jeg satte meg i tårnet klokken 22:00. Klok av skade for å bli observert i tårnet i lyset satt jeg den første timen med luken stengt. Når klokken var 22:55 åpnet jeg luken så lydløst jeg kunne og bare noen minutter etterpå hørte jeg «mff mff, mff mff» borte ved åteplassen. Og der kommer den ut, en svart skygge som var tydelig nervøs. Jeg fryser og blir sittende helt urørlig med tanke på at den skal få tid til å begynne å spise før jeg begynner å legge an til skudd. Boff boff så er den borte, men ikke langt unna. Den har sprunget noen meter inn i skogen og står og lytter. Kanskje den har hørt noe, men ikke meg denne gangen er jeg helt sikker på. Ikke heller har den fått været av meg siden vinden er helt perfekt denne kvelden. Jeg blir sittende urørlig i ca 10 minutter før den svarte skyggen kommer daltene ned på åteplassen på nytt. Denne gangen setter den igang med å spise nesten med det samme. Jeg tar meg sammen og løfter geværet så lydløst jeg bare kan og legger an på et par hansker jeg har lagt klar i lukekanten. Vente, venter og får bredside.. BANG!!!. Grisen spretter til og galloperer inn i skogen til venstre. Det er tydelig at jeg har truffet bra siden det høres ut som et godståg som er på vei inn. Og etter ca 30 meter blir det helt stille.

Jeg ringer madammen som sitter på hytta denne kvelden og ber henne ta med seg Troya og komme. Man vet jo aldrig om det blir ettersøk!.

Etter en times tid kommer de og vi setter Troya på blodspruten vi finner noen meter til venstre for skuddplassen. Hun følger som en klokke og etter ca 30 meter ligger galten død.

Denne tøffingen datt for meg siste natten av jakten.

Vel hjemme på hyta er det bare å sette igang med slaktingen


Kommenter fritt

Skriv Svar.