Rekordmange trikiner i skutt villsvin.

En gylte som ble skutt mellom Älmhult og Häradsback i Småland i Sverige inneholdt ekstremt mye trikiner.

Prøven inneholdt den høyeste mengden trikiner man noen gang har funnet i kjøtt fa et viltlevende dyr. Det felte villsvinet var ca to år gammelt og trikinene den hadde er sendt til Statens Veterinærmedisinske Anstalt (SVA).

– Infeksjonsgraden var ekstremt høy, 1000 – 2000 larver per gram kjøtt. For at et menneske skal kunne bli syk av trikiner holder med ca 50 – 100 larver per gram kjøtt. For å forebygge at Villsvin ikke smittes av trikiner kan vi jegere bidra med blant annet å la være å la slakteavfall ligge åpent i naturen. Det er viktig at vi graver dette ned slik at det blir vanskelig for rever og gnagere å få tak i det. Unngå også og for hunden med slakteavfall fra kjøttetende vilt som ikke har blitt testet for trikiner siden hunder også kan bli smittet.

TAGS:  ,

Kommenter fritt

Skriv Svar.