Bør man skyte små piggbukker?

Jeg må vel innrømme at jeg på tidligere bukkejakter har skutt bukk så fort jeg har sett antydning til at det har vært noe oppe på hodet. Men nå har jeg begynnt å tenke litt på hva jeg skal prioritere i år. Først og fremst skyter jeg ikke bukken for å få kjøtt lenger og da spørs det om det kanskje er dumt å skyte noe som bare ser stakkarslig ut når det kommer på veggen.

Så må jeg huske på at det faktisk kan hende at akkurat denne bukken kommer til å bli en flott gullbukk når den bare får noen år på seg. På den annen side har jeg noen pigger på veggen som overgår alt annet når det kommer til spørsmålet om hvilken jaktopplevelse som var best. Alle trofeene har jo sin egen verdi i form av minner. Dette skaper et dilemma for meg siden jeg på den ene side vil ha så mange flotte jaktopplevelser som mulig. Og på den annen side vil jeg helst ha flotte trofeer og ikke bare masse småtteri på veggen. Min konklusjon er derfor at jeg kommer til å la alle småbukkene få leve og bare skyte de som virkelig er noe å ta vare på. Jeg får da enda flere jaktopplevelser og samtidlig noen flotte trofeer å henge på veggen etter endt sesong.


Kommenter fritt

Skriv Svar.