Revejakt

Denne reven skøyt jeg under bukkejakten i fjor sommer.

Jeg jakter mye villsvin, og det for at man kan jakte villsvin hele året. Den 15 juli starter revejakten og da er jo det en veldig morsom og givende jaktform. Jeg jakter ikke rev fra torn (såkalt gluggejakt), men derimot lokker jeg på reven. Syntes dette er mer spennende og så blir det ikke like mye venting.

Jeg har ikke holdt på med dette så mye så jeg har fremdeles veldig mye å lære om lokkejakt på rev. En ting som er ganske spesiellt med denne jakten er at man skal tenke helt motsatt i forhold til vind. Vanligvis vil man jo prøve å sette seg slik at man ikke værsetter det området man håper at dyrene skal komme. Med lokkejakt på rev er det helt omvendt. Dette for at reven stort sett vil gå motvinds for å kjenne etter om det er noen andre rovdyr i nærheten som er etter det samme byttet (skriket).

Vanligvis tar det ikke mer en 30 minutter fra du begynner å lokke til reven er der.. Om den ikke har kommet innen 30 minutter gir jeg meg og flytter til et annet sted minst 3 km unna. Noen bruker også elektronisk lokk med fjernkontroll. For at reven fokuserer sin oppmerksomhet til området der lyden kommer fra. I tilegg kan man sette opp en eller annen form for figur som rører på seg for å ytterligere få fokuset bort fra der du sitter klar.

Her har jeg lagt ved et dokument som jeg syntes godt beskriver revejekt samt flåing av skinnet etter at reven er skutt.

Revejakt

TAGS: 

Kommenter fritt

Skriv Svar.