Bjørnejakt i BC – Canada

For en stund siden var jeg og to kamerater i British Colombia for å jakte bjørn. Jaktområdet ligger litt nord for Kamloops i nærheten av Clinton. Her skiller naturen seg fra noe som ligner på landskapet på Gran Canaria til en natur som ligner vår egen her i Norge. En ting er sikkert, det er helt fantastisk og tar nesten pusten fra deg fra tid til annen.

Vi så bjørn allerede i bilen på vei opp til jakthytta. Selv om vi var veldig trøtte og slitne etter en lang flyreise må jeg inrømme at jeg var rimelig klar allerede da. Heldigvis ble det ikke noe bjørn på veien opp. Det skulle tatt seg ut.. Ferdig med jakten før vi kom frem til hytta.Dagen etter (altså første jaktdagen) smøg jeg meg inn på ei binne. Hun stod der helt plutselig og gresset 30 meter unna. Nå skjedde  noe som jeg ikke har opplevd før. Jeg fikk ikke puste mann. Det var bare helt stopp. Guiden min stod å vinket febrilt at jeg skulle komme nærmere samtidlig som han hviskeropte «BREATH»  , «BREATH». Til slutt fikk jeg samlet meg «litt» og var klar til å skyte. Jeg hadde ikke nubbesjans å vurdere dette dyret. Heldigvis fikk jeg beskjed om at jeg helt sikkert kunne få noe større og bedre, om jeg bare hadde  litt is i magen. Og derfor lot jeg henne gå.

Dagen etter smøg jeg meg inn på bamsefar i Lia.. Han var over 2 meter lang og over 20 år gammel.. Legger ut film fra den hendelsen om ikke  så lenge.

Her er en video fra den dagen jeg skøyt min bamse.

Bjørnejakt :: 2008 British Colombia.
TAGS:  ,

Kommenter fritt

Skriv Svar.