Tjære til tred

Når ma ønsker å få villsvin til sin åteplass er det første steget å gå til innkjøp av en boks tjære. Her finnes det en del forskjellige merker og varianter. På Biltema selger de en sort som jeg har brukt ganske mye og på diverse jaktbutikker selges Bøketjære på kanne eller på sprayboks.

Jeg sverger til tjæren man får på 3 liters spann. Denne tjæren er lettest å håntere uten å få tjære over hele seg. Sprayboksene har jeg hatt dårlig erfaring med. De boksene jeg har hatt har alle sprutet tjære utover hele hånden min når jeg har forsøkt å påføre det på tred.Om man kjøper 5lites dunken med bøketjære bør man kanskje ha en bøtte med lokk og helle dette over i før man går ut for å påføre tjæren. (Vanskelig å helle tjære nedover stammen for så og pensle det på.)

Når det er kalt stivner tjæren og blir vanskelig å påføre, derfor bør den altid oppbevares et sted der det er varmegrader.

Her er en liten boks på 250 ml som har en påføringsvamp under lokket.

Her er en 5 litesdunk med Bøketjære. Fåes kjøpt på en del jaktbutikker i Sverige.

Detter er tjære på spray. Jeg har dårlige erfaringer med denne.

Vanlig tretjære på spann. Dette er hva jeg bruker selv. Fåes kjøpt på Biltema, Ö&B, Granngården og sikkert flere steder.


Kommenter fritt

Skriv Svar.